PI4VNW

PI4VNW

PI4VNW

PI4VNW is een verenigingsstation van de VERON afdeling A59 en is gevestigd in Vlaardingen.VNW staat voor Veron Nieuwe Waterweg. De leden komen uit een breed gebied dat loopt van Schiedam tot aan Hoek van Holland.

Twee keer per maand is er een clubbijeenkomst en wel op de 1e en de 3e dinsdag van de maand vanaf circa 20.00 uur. Het clubgebouw bevindt zich op het volkstuinencomplex aan de Arij Koplaan nummer 2 te Vlaardingen.

Op zondagen vindt er een radio uitzending plaats vanuit QTH Vlaardingen, de PI4VNW ronde. Deze ronde wordt al sinds jaar en dag gehouden en met veel plezier geleid door Wim PA0WCD. Een vaste groep van luisteramateurs is altijd van de partij. Elke zondag vinden interessante gesprekken plaats over de hobby, bevindingen, verbindingen enzovoort. Mobiele stations krijgen altijd voorrang, dus als u een keer in de buurt bent, meldt u zichzelf dan even aan op de frequentie! Een leuk detail is verder dat bij deze ronde het webbulletin nog in RTTY wordt uitgezonden aan het begin van de uitzending. Uiteraard hoeft u niet in het bezit te zijn van een RTTY decoder, want aan het einde van de uitzending wordt het bulletin ook door Wim voorgelezen.

De PI4VNW ronde start zondag’s om 11.00 uur en de uitzendfrequentie is 145.525 MHz.

Museumschip “Hudson”

In het rtty verslag wordt ook een vermelding gemaakt over het museumschip “Hudson”, de enige overgebleven vooroorlogse zeesleper in Nederland. De “Hudson” is te bewonderen in de haven van Maassluis.

museumschip de Hudson

Surplus ronde PI4VNW

Op maandagen vindt er tevens een surplus ronde plaats die wordt geleid door PA7AM en PA3GSY. De frequenties waarop wordt gewerkt zijn: 70.425 en/of 51.450 MHz en/of 29.400 MHz in FM. Tevens wordt uitgeluisterd op de 70cm en wel op 434.800 MHz FM.

PI4VNW

ILLW

Elk jaar vindt het ILLW (International Lighthouse and Lightship Weekend) plaats. Dit jaar vindt het plaats op 17 en 18 augustus 2013. Uiteraard is PI4VNW van de partij op het Oude Hoge Licht van Hoek van Holland (Haven). Een schitterende vuurtoren die in dit weekend toegankelijk is en de zendamateurs van PI4VNW in actie zijn en vele (wereldwijde) verbindingen maken. Het is elk jaar erg leuk om hen even te bezoeken. Met de kinderen pak ik dan even de trein. Vanuit de vuurtoren is er een prachtig uitzicht over de Nieuwe Waterweg. Bovenin de vuurtoren kan met een portootje gemakkelijk verbindingen worden gemaakt met andere Ligthouses. Met de trein is Het Oude Hoge Licht zeer makkelijk te bereiken. Uitstappen op Hoek van Holland Haven en met vijf minuten lopen ben je er.

De website van PI4VNW is: http://www.qsl.net/pi4vnw/pi4vnw/index2.htm

PI4VNWPI4VNWPI4VNWPI4VNWPI4VNWPI4VNW

Scroll naar boven