slim jim antenne

slim jim antenne

Alles over de Slim jim antenne. Zelf gebruik ik deze zelfbouw antenne op 2 meter en 70 cm met prima resultaten.

De Slim jim antenne is een verticaal gepolariseerde omni end-fed antenne met een voor dit type aanzienlijke “winst” bijna parallel aan de grond in de richting van de horizon in plaats van hemelwaarts waardoor het efficiënter is dan de reguliere verticale antenne. De antenne kan worden gebouwd voor bijna elke frequentie, echter wordt het bij de lagere frequenties dan wel erg hoog!
Door het slanke ontwerp, is er erg weinig windbelasting.

De antenne wordt gevoed door middel van 50 ohm coax en maakt gebruik van een ‘J’ type matching stub (J Geïntegreerde Matching = JIM), vandaar de naam van de antenne. Het oorspronkelijke ontwerp is van F.C. Judd, G2BCX.

De antenne geeft een betere versterking dan een 5/8 golf antenne, te danken aan de lage hoek van straling.

Een collectie van diverse bronnen van het internet.
In geval het bekend is, wordt de bron vermeld.

bronnen: ham universe: http://www.hamuniverse.com/slimjim.html

Klik op de plaatjes voor een groter formaat. Gebruik daarna de back-button in de browser om terug te keren naar deze pagina.

Disclaimer: geen inzicht en affiniteit m.b.t.  dit soort werkjes? Dan niet aan beginnen. Je maakt de schade misschien alleen maar groter. Uitzenden zonder licentie is strafbaar. Alles wat je uitvoert is voor eigen risico.

artikel over slimjim antenne tekening met gegevens slimjim antenne gegevens slimjim antenne voorbeeld slimjim antenne slimjim foto3 aansluiting slimjim antenne slimjim antenne slimjim diagram3 slimjim diagram2 slimjim diagram1

Scroll naar boven