3 Responses

  • Een DAB+ zender lijkt mij moeilijk, is niet zo eenvoudig als een AM of FM zender, er komt ook nog eens heel wat digitale kennis bij kijken, en de nodige software ervoor.
    Ook omdat het nog in de “kinderschoenen” staat, en de kennis nog niet zo wijd verspreid is.
    De ontvangers zijn vrij prijzig, op een paar uitzonderingen na, en de duurste ontvanger is vaak nog geen eens de beste…. de portable versies “vreten” batterijen, de gevoeligheid van de ontvangst laat vaak de wensen over.
    Als je nu kijkt naar het aanbod van “content” van (de Nexerlandse) publieke en commercieele radio, dan zie je dat het aanbod via internet het grootst is.

    • Ik heb een DAB uitzending in 128 kbits stereo gezien met een HackRF one SDR. Daar is idd de nodige kennis voor nodig en er zat fikse vertraging tussen het audiosignaal dat in wordt gestuurd en het moment dat je het op de radio hoort. Maar het werkt fantastisch.

  • Zo moeilijk is het niet, je neemt een dvb-t modulator en mengt het signaal d.m.v een diode mixer van 600 mhz naar 200 mhz vervolgens versterk je het uitgaande signaal van 20 mw met een lineaire trap naar enkele watts en je bent in principe klaar, antenne eraan een filter ertussen en gaan,….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *